Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Karikatúrapályázat
Kiíró:
Lakitelek Népfőiskola
Határidő:
09/30/2019
Érvényes:
09/30/2019
Tárgymutató:
karikatúra készítése
Pályázhat:
14 és 35 év közötti fiatal művészek
A kiíró(k) adatai
Karikatúrapályázat

Karikatúrapályázatot hirdet a Lakitelek Népfőiskola
Új teret és lehetőséget szeretnének biztosítani a Kárpát-medencében élő 14 és 35 év közötti fiatal művészeknek, rajzolóknak a nagyközönség előtti megjelenésre, szakmai találkozóra, kiállításra.

A karikatúrapályázat védnöke Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke. A pályázat szervezőinek célja, hogy a fiatalok megmutathassák tehetségüket a világ számára. Ebben jelentős díjakkal is ösztönzik őket.

A pályázatot három kategóriában hirdetik meg.
Az első kategóriában, a "No signal - Mi lenne a kütyük nélkül?" témakörben olyan rajzokat várnak, melyek azt boncolgatják, mi lenne velünk a technikai eszközök nélkül. Mit okozna és hogyan élnénk személyi számítógép, tablet, mobiltelefon és internet nélkül?
A második témakör a "Portrék". Ide egy-egy hazai, vagy külföldi neves személyiségről készített rajzot várnak.
A harmadik kategória a "Közéleti komédia" nevet viseli, ahová az elmúlt tíz esztendő hazai és nemzetközi történéseinek vidám rajzait, karikatúráit várják.
Egy rajzoló kategóriánként egy (vegyes technikával készített) pályamunkát küldhet el, az alkotások mérete A3-as vagy A4-es szabvány méret lehet. A pályázás feltétele a jelentkezési lap kitöltése és a pályaművek határidőben történő beérkezése.
Az első helyezett 150 ezer forint, a második 100 ezer, míg a harmadik 50 ezer forint díjazásban részesül. Ezen kívül a zsűri mindhárom kategóriában tízszer 25 ezer forintos különdíjat adományoz majd oda.
A beküldött pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el. Az alkotásokból kiállítás nyílik majd.
A kitöltött jelentkezési lapot és a pályaműveket 2019. szeptember 30-ig postán, a Népfőiskola Alapítvány címére (6065 Lakitelek, Felsőalpár 3.) kell megküldeni.
http://www.nepfolakitelek.hu

Hírek a Főoldalról


Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum