Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Meet and Code Award 2019
Kiíró:
NIOK Alapítvány
Határidő:
09/08/2019
Érvényes:
09/08/2019
Tárgymutató:
díj, Meet and Code Awerd 2019
Pályázhat:
bárki
A kiíró(k) adatai

A pályázattal kapcsolatos szerkesztői megjegyzések:

Meet and Code Award 2019

2019-ben másodszorra hirdetjük meg a Meet and Code Díjat, mellyel a különösen sikeres rendezvényötleteket szeretnénk elismerni. A következő példákban bevált jó gyakorlatokat mutatunk be, amelyek reméljük, bátorításul szolgálnak mások számára is, hogy ők maguk is új ötleteket dolgozzanak ki és azokat megosszák velünk. Mert a digitális oktatás mindannyiunk ügye. A dolgok pedig csak akkor változnak, ha mindannyian együttműködünk. Négy kategóriában keressük a legjobb ötleteket, illetve a közönségkedvencet.

Díjkategóriák
A 2019-es Meet and Code Díj négy kategóriája az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célokhoz igazodik. A Meet and Code olyan rendezvényeket keres, melyek hozzájárulnak ezen célok megvalósulásához, az IT és a programozás területével kombinálva.

Girls do IT
Az esélyegyenlőség és a nemek közötti egyenlőség témája fontos szerepet játszik napjaink társadalmában. Ez a díjkategória az IT és a programozás területén a nemek közötti szakadék megszüntetésében kíván segíteni. Olyan kreatív rendezvényeket keresünk, amelyek felszámolják a nemi sztereotípiákat és erősítik a lányokat a programozásban. A kategória rendezvényei közé tartozik például a "Lányok a robotikában" vagy "Programozz úgy, mint egy lány Snap-pel".

Diversity
Az élet sokszínűség. Csak egy sokszínű és befogadó világ biztosíthatja jövőnket. A "Diversity" kategóriában a gyerekeket és a fiatalokat inspiráló legjobb rendezvényötleteket keressük. Itt az inspiráció nem csupán az IT és a programozás témájára vonatkozik, hanem egy olyan világra is, melyet esélyegyenlőség és megbecsülés, elismerés jellemez. Értjük ez alatt a kulturális, vallási és etnikai háttér, a kor, a nemek, a szexuális orientáció, nemi identitás és megnyilvánulás, a mentális, a fizikai képességek valamint a különféle élet- és munkakörülmények sokszínűségét. Foglalkozhatnak például a fiatal fogvatartott bűnelkövetőkkel vagy látás-, illetve hallássérült emberek IT-használatával.

Code for the Planet
Tudta, hogy a modern technológiák segítségével nyomon követhetjük a méhek útját? Az ebbe a kategóriába tartozó rendezvények összekötik a programozást és a bolygóért való cselekvést. Minden programozási rendezvény, amely e témán keresztül előmozdítja a klímaváltozással kapcsolatos oktatást, értékes hozzájárulást tesz a 13. Fenntartható Fejlődési Célhoz. Az ebbe a kategóriába tartozó rendezvények foglalkozhatnak például a légszennyezettség mérésével vagy energiahatékonysági eszközökkel.

Community
A helyi közösségek biztonsági hálót nyújtanak a benne élők számára. E kategória rendezvényei a helyi jellegzetességeket és szokásokat figyelembe véve a közösség szükségleteire fókuszálnak. A rendezvényeknek össze kell hozniuk az azonos célokkal, ötletekkel, érdekekkel és érdeklődéssel bíró embereket és környékeket a "találkozzunk és programozzunk" szenvedélyének jegyében. Ezen kategória rendezvényei például egy adott környéknek szánt platform létrehozásán is munkálkodhatnak.

Részt szeretne venni a 2019-es Meet and Code Díjon?

1. lépés: Regisztráció
A rendezvény regisztrációja során megjelölheti, hogy az részt vesz-e a 2019-es Meet and Code Díjon. Amennyiben igen, kérjük, jelölje meg a közönségszavazáson való részvételt, illetve ezen felül kiválaszthatja még azt a kategóriát is, amely legjobban illik a rendezvényre.

2. lépés: Közönségszavazás
Hívja fel a figyelmet Meet and Code rendezvényére és szerezze meg a legtöbb szavazatot, hogy megnyerhesse a közönségszavazást! Szeptember 16-tól kezdődően egészen október 20. éjfélig minden Meet and Code rendezvényre lehet szavazni a Meet and Code rendezvények weboldalán. A szervezeteknek szavazatokat kell gyűjteniük. Egy szavazat érvényességéhez egy e-mail címet kell megadni, melyet aztán meg kell erősíteni. Minden e-mail címmel csak egyszer lehet szavazni.
rendezvények megoszthatók a közösségi média oldalakon, hogy ily módon a szervezetek felhívhassák a figyelmet rendezvényeikre, és szavazatokat gyűjthessenek.
A szavazás időszaka alatt a Meet and Code weboldalán látható lesz a TOP 10 rendezvény (összesítetten a résztvevő országokból). A TOP 3 meghívást kap a Díj Hétvégére és a nyertes pénzdíjban részesül.

3. lépés: A zsűri választ
A zsűri körültekintéssel, a kritériumoknak megfelelően választja ki a négy kategóriából a három-három döntőst, köztük a győztest. A döntősök e-mailben kapnak értesítést, és az eredmények láthatóak lesznek a weboldalon is. A kategóriagyőzteseket a Díj Hétvégén jelentik be.
Meghívás a Meet and Code Díj Hétvégére és Pénzdíj
Az egyes kategóriák top 3 rendezvényei a közönségszavazás top 3 rendezvényével együtt lesznek a Meet and Code Díj 2019 döntősei. A döntős rendezvényeket szervező nonprofit szervezet két képviselője meghívást kap a Díj Hétvégére. A Díj Hétvége 2020 elején kerül megrendezésre Európában.
Az öt nyertes rendezvény mindegyike 2000 euró pénzdíjban részesül.
A döntősök
Több, mint 700 rendezvény vett részt a Meet and Code Award 2018-ban három díjkategóriában. A zsűri 15 kivételes eseményt választott döntősként. Mindegyik szervezet két képviselője meghívást kap a Díj Hétvégére az SAP székhelyén, Walldorfban. Emellett a kategóriák nyertesei is itt lesznek bejelentve, és 2,500 eurós díjat kapnak.
https://meet-and-code.org/hu/hu

Hírek a Főoldalról


Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum