Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Brain Bar
Kiíró:
Vodafone Magyarország Zrt.
Határidő:
05/16/2019
Érvényes:
05/16/2019
Tárgymutató:
elevator pitch videó készítése a jövőfesztiválon való előadás tartásához
Pályázhat:
bárki
A kiíró(k) adatai
Brain Bar

A Vodafone és a Brain Bar teret ad a fiatal tehetségeknek
Az együttműködésnek köszönhetően a jövőfesztivál egyik színpadjára bárki pályázhat előadónak, akinek a megadott témák kapcsán van egy jó ötlete. Ehhez egy rövid, úgynevezett "elevator pitch" videót kell készítenie az érdeklődőknek, amelyben meggyőzik a zsűrit, hogy őket válasszák.
A május 30-31-én ötödik alkalommal megrendezett Brain Bar arról ismert, hogy saját területükön kiemelkedő előadókat hoz el Budapestre. Idén a fesztivál vendége lesz többek között Jordan Peterson pszichológus, a 12 szabály az élethez c. bestseller szerzője, akinek tanácsait világszerte milliók követik. Maye Musk dietetikus és szupermodel, illetve Frank Cooper, a BlackRock globális marketingvezetője, a BuzzFeed, a Pepsi és a legendás Def Jam lemezkiadó korábbi kreatív főnöke, valamint itt lesz a világszerte ismert adattudós, a MIT Media Lab professzora, Cesar Hidalgo is, aki a vállalatok és a nemzetek tanulási képességét kutatja.

A kiemelkedően színes program mellett az idei Brain Bart a Vodafone Magyarországgal való együttműködése teszi még izgalmasabbá. Akárcsak a fesztivál, a szolgáltató is elsősorban a jövővel foglalkozik, ezért a mai naptól a Vodafone elindítja az "Elevator pitch" nevű kezdeményezést, amelynek keretében a döntőbe jutó tíz fiatal tehetség a témában jártas, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező vendégekkel és előadókkal oszthatja meg ötleteit a Brain Bar két napján, a külön erre a programra dedikált "Talent Stage"-en. "A Vodafone és a Brain Bar víziója olyannyira egyeznek egymással, hogy ennek az együttműködésnek meg kellett valósulnia. Egy irányba haladunk, a digitális fejlődés és a környezet iránti elkötelezettségünk, valamint a jövő iránti érdeklődésünk visz előre minket, és örülök, hogy ennek a kezdeményezésnek köszönhetően a fiatal tehetségeknek is lehetőséget biztosíthatunk arra, hogy a Brain Bar nyújtotta inspiráló környezetben adhassanak hangot a bennük rejlő ötleteknek" - mondta el Carra Anita, a Vodafone Magyarország lakossági szolgáltatások üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.

A Talent Stage színpadra bárki bekerülhet előadóként, a zsűri által legjobbnak ítélt pályázó pedig egy csúcsmobillal is gazdagodhat. Fontos, hogy három fő témakörben lehet pályázni, ezek a Digitális társadalom - ide tartoznak a társadalomra hatást gyakorló technológiai újdonságok, mint például az új pénzügyi szolgáltatások vagy az okos közlekedés - a Társadalmi egyenlőség - ide tartozik a munkahelyi egyenlőség kérdése, vagy a digitális tudás fontosságának témaköre - és a Környezetvédelem - ide például a klímaváltozás és az e-hulladék csökkentésének fontosságát sorolják.

Pályázni egy rövid, magyar nyelvű videóval lehet; az úgynevezett elevator pitch műfaj lényege, hogy nagyon rövid idő alatt - akár egy közös liftezés során - kell az alanynak meggyőznie a hallgatótábort. Ebben az esetben a hallgatótábor egy szakértői zsűri lesz, ők értékelik majd a beérkező videókat. A pályázati felvételek elkészíthetők a Corvinus Egyetem Fővám téri főépületében lévő lift installációban május 13. és 16. között, vagy akár egy tetszőleges lifben is. A nevezési határidő május 16. a pályázati anyagokat az http://bit.ly/vodafonefuturepitch oldalon lehet feltölteni.

Az előadások mellett a látogatók olyan jövőbe mutató M2M és IoT megoldásokkal is találkozhatnak, mint a Vodafone által tavaly a belvárosban és Székesfehérváron bemutatott okos parkolási megoldás. A résztvevők mini demó formájában ki is próbálhatják az NB IoT szenzorokon alapuló technológiát, amely lehetővé teszi, hogy valós időben, mobilapplikáción keresztül követhető legyen a parkolóhelyek foglaltsági állapota. Emellett a látogatók megismerkedhetnek az agrárium robotizációját hatékonyabbá, az állattenyésztést és növénytermesztést biztonságosabbá tevő okos mezőgazdasági technológiákkal is. Ilyen például a Vodafone távolról, egyszerűen használható megoldása, ami folyamatosan ellenőrzi a termelési körülmények működését, baj esetén pedig jelez a diszpécserközpontnak.

Ezeken felül világszerte számos egyéb fejlesztés fogja még segíteni a hétköznapjainkat - mint például a súlyos testi fogyatékkal élők életét megkönnyítő Ekso Bionics -, amelyek működésébe a Brain Bar résztvevői egy különleges interaktív eszközön keresztül nyerhetnek betekintést.

További információk:
Dénes Attila
Vodafone Magyarország
+36 70 336 8306
Keserü Vagyim
HPS Group
+36 70 681-4634
attila.denes@vodafone.com keseru.vagyim@hps.hu

A Vodafone-ról
A Vodafone Csoport a világ egyik vezető telekommunikációs szolgáltatójaként széleskörű szolgáltatásokat nyújt, beleértve hang-, üzenet-, adat- és vezetékes kommunikációt. A Vodafone Csoport 25 országban van jelen mobilszolgáltatásaival, és további 42-ben rendelkezik partnerhálózattal, valamint 19 piacon kínál vezetékes szolgáltatásokat. 2018. december 31-i állapot szerint a Vodafone Csoport 700 millió mobil-, illetve 21 millió vezetékes szélessávú szolgáltatást igénybe vevő ügyféllel rendelkezik, beleértve Indiát, illetve a Vodafone vegyesvállalatainak és társvállalatainak összes ügyfelét is. További információk: http://www.vodafone.com. A Vodafone Magyarország Zrt. 1999. november 30-án kezdte meg magyarországi működését.
A Vodafone Magyarország integrált technológiai szolgáltató, amelynek portfóliójában a mobilkommunikációs, mobilinternetes és szélessávú adatszolgáltatások egyéni és üzleti felhasználók számára egyaránt megtalálhatók.

A Brain Barról:
A Magyarország leginspirálóbb eseményének választott Brain Bar fesztivált idén május 30-31-én rendezik a Corvinus Egyetem campusán. A több mint félszáz világhírű és úttörő- gondolkodót, tudóst, politikust, művészt felsorakoztató fesztivál fókuszában a jövő legérdekesebb, legellentmondásosabb témái állnak. A Brain Bar emellett a jövő legizgalmasabb állásaival várja látogatóit Future Jobs elnevezésű karrierexpóján.
Jegyek még kaphatók a https://brainbar.com/tickets weboldalon.

Hírek a Főoldalról


Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum