Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Zsigmond Vilmos filmfesztivál
Kiíró:
Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.
Határidő:
01/31/2020
Érvényes:
01/31/2020
Tárgymutató:
Zsigmond Vilmos filmfesztivál
Pályázhat:
Korhatár nélkül jelentkezhetnek alkotók és alkotócsoportok, s várjuk azokat a műveket is, amelyekben filmművészetet tanuló rendező és/vagy operatőr szakos egyetemi hallgatók
A kiíró(k) adatai
Zsigmond Vilmos filmfesztivál

Január végéig várja a nevezéseket a Zsigmond Vilmos filmfesztivál
A versenyprogramot márciusban teszik közzé
A Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált 2020 május 26. és 30. rendezik meg Szegeden, 2020. január 31-ig lehet nevezni nagy- és kisjátékfilmekkel, kísérleti filmekkel.

A fesztivál kiemelt célja, hogy a filmkészítés egyik legfontosabb társalkotójára, az operatőrre, munkája jelentőségére irányítsa a figyelmet, s egyúttal lehetőséget teremtsen fiatal filmesek bemutatkozására. A fesztiválra érkezett pályaműveket a zsűri elsősorban az operatőri teljesítmény alapján értékeli, ugyanakkor figyelembe veszi a film egészének művészi színvonalát. Elvárás, hogy Zsigmond Vilmos munkásságához méltón, a beérkező pályaművek eredeti és kreatív operatőri megoldásokat tartalmazzanak. A friss művek seregszemléjén túl, a program kiemelt eleme, hogy lehetőséget teremtsen a fiatal alkotók számára a kapcsolatteremtésre és tapasztalatcserére.

Korhatár nélkül jelentkezhetnek alkotók és alkotócsoportok, s várjuk azokat a műveket is, amelyekben filmművészetet tanuló rendező és/vagy operatőr szakos egyetemi hallgatók vettek részt.

Pályázni 2017. január 1. után készült fikciós nagy- és kisjátékfilmekkel, kísérleti filmekkel (beleértve az animációs és mobiltelefonnal készült filmeket is) lehet. Egy alkotó több filmmel is nevezhet. A nevezett filmekért nem áll módunkban bérleti és jogdíjat fizetni. Nevezési díj nincs.
A nevezett filmekhez időkorlát nélküli online screenert kérünk, amennyiben kódolt, kóddal együtt. Kérjük, a filmeket minden esetben lássák el angol felirattal! Kérjük továbbá, hogy a megtekintő kópia a film végleges verziója legyen! A versenyprogramba bekerült filmeket kizárólag DCP formátumban tudjuk elfogadni.
A nevezési lap a fesztivál honlapján, a http://zsigmondvilmosfilmfest.com/ oldalon található.

Határidő: 2020. január 31. éjfél

A versenyprogramba beválogatott filmek alkotóinak (alkotásonként 1-2 fő) a fesztivál ideje alatt szállást és étkezést biztosítunk. A beérkező pályamunkák számától függően 6-10 fős, operatőrökből, rendezőkből, filmes szakemberekből álló előzsűri értékeli az alkotásokat. A versenyprogramba bekerült filmek listájának 2020. március 20-án teszik közzé.
A versenyprogramba került filmekről nemzetközi zsűri dönt, melynek elnöke Szabó Gábor (HSC) Balázs Béla-díjas operatőr, egyetemi tanár, Zsigmond Vilmos egyetlen rendezésének (Tékozló apa, 1991) operatőre.

Hírek a Főoldalról


Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum