Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Pénzügyi Tudatosság Országos Verseny és Diákfórum
Kiíró:
Pénziránytű - Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért
Határidő:
09/30/2020
Érvényes:
09/30/2020
Tárgymutató:
pénzügyi tudatosság országos verseny és diákfórum
Pályázhat:
a szakgimnáziumok/technikumok és a szakközépiskolák/szakképző iskolák tanulói
A kiíró(k) adatai
Pénzügyi Tudatosság Országos Verseny és Diákfórum

a szakgimnáziumok/technikumok és a szakközépiskolák/szakképző iskolák tanulói számára

Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! Jelentkezz most!
A verseny fővédnöke: Dr. Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
A verseny lebonyolítását segítő szakmai testület vezetője: Bod Péter Ákos - a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke

Az első 100 jelentkező csapat részt vesz egy sorsoláson, amelynek nyertese egy 5 fős parlamenti látogatáson vehet részt Budapesten. Az utazás és a belépőjegyek költségét a szervezők állják.

Mit nyerhetek?
Ezen a versenyen tényleg mindenki nyer - ha elég szorgalmas vagy és jól figyelsz, akkor az elengedhetetlen pénzügyi alapismeretek mellett értékes ajándékokkal is gazdagodhatsz.
Ízelítőül: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 200 000 forint összegű ajándékutalványt ajánlott fel az országos verseny győztes csapatának, továbbá ajándékcsomagot a csapattagoknak és a felkészítő tanárnak. A budapesti verseny első három helyezett csapatának tagjai és kísérő tanára számára bécsi egynapos tanulmányutat szervezünk az Erste Bank támogatásával, amelyre 2021 január - június közötti időszakban kerül sor. További nyeremények és részletek hamarosan :)

Miről szól a verseny?
Mire jó a családi költségvetés? Miből tegyek félre, ha alig jövök ki a pénzemből? Megéri szakmát szerezni, továbbtanulni? Hogyan fizethetek a telefonommal? Hogy lehet CSOK-ból lakást venni? Hogyan kerüljem el a pénzügyi csalókat? Miért foglalkozzak most a nyugdíjammal? Miért és hogyan kell adót fizetni?
Ha tudod ezekre a kérdésekre a választ, akkor azért, ha nem tudod, akkor pedig azért jelentkezz a Privátbankár.hu első Pénzügyi Tudatosság Országos Versenyére és Diákfórumára!
Felkészítünk az életre a legfontosabb pénzügyi alapismeretekkel, és összemérheted tudásodat az ország többi diákjával. A versenyen négyfős csapatok indulhatnak - válasszatok egy csapatnevet, egy csapatkapitányt és jelentkezzetek!

Hogyan készülhetek fel?
A versenyre szakértők által összeállított és felügyelt, a középiskolás korosztálynak szóló oktatási anyagokkal készülhetsz fel. Valós élethelyzetek alapján, a ti nyelveteken íródott tudásbázist kap tőlünk minden jelentkező az alábbi témákban:
Alapismeretek az élethez - Családi költségvetés és takarékoskodás - A munka és a pénz - Tanulás, továbbtanulás - A lakhatás pénzügyei - Fizetési módok - Áru, hitel, részletfizetés - Mindent a biztosításokról - Speciális élethelyzetek, kedvezmények, támogatások - A nyugdíj- és egészségügyi célú előtakarékoskodás - Adózási ismeretek - Befektetési lehetőségek - A pénzügyi csalások elkerülése - Zöld pénzügyek

Mikor lesz a verseny?
A verseny 3 fordulós, ebből az első kettőt online rendezzük meg, az országos döntőn pedig személyesen vehetnek részt a megyei forduló győztesei Budapesten.

Az első, online forduló időpontja: 2020. október 1. Az első fordulóban online verseny során alakul ki a második forduló, az online megyei versenyek mezőnye. Megyénként 10 csapat juthat tovább.

A második forduló időpontja: 2020. október 8.-október 20. Az első forduló megyei legjobbjai (megyénként 10 csapat) 4 ütemben ismételten megméretkeznek online módon. A megyék négy csoportra osztva szerepelnek, egy-egy napon 4- 5 megye csapatai versenyeznek párhuzamosan. Megyénként 1 csapat jut be az országos döntőbe.

A harmadik forduló (a döntő) időpontja: 2020. november 4. A megyei döntők győztesei (összesen 19 csapat) megmérkőznek Budapesten, élőben.
Hogyan kell jelentkezni?
A versenyen a szakgimnáziumok/technikumok és a szakközépiskolák/szakképző iskolák tanulói vehetnek részt, ha kitöltik az alább található jelentkezési lapot. Amire mindenképp szükség lesz:
- négy csapattagra
- egy csapatnévre
- egy csapatkapitányra
- telefonszámra és e-mailes elérhetőségre
- személyi igazolvány számára/diákigazolványon található oktatási azonosítóra
- az iskola nevére, címére

A versenyre jelentkezni 2020. szeptember 30-ig lehet!

https://diakforum.hu/konferencia/penzugyi-tudatossag-orszagos-verseny-es-diakforum.html

Hírek a Főoldalról


Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum