Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
TESTKÉP fotópályázat a BPF 2020-as programjába
Kiíró:
Budapest FotóFesztivál szervezője
Határidő:
10/11/2019
Érvényes:
10/11/2019
Tárgymutató:
fotópályázat, Testkép
Pályázhat:
kortárs vizuális művészet területén tevékenykedő alkotók
A kiíró(k) adatai
TESTKÉP fotópályázat a BPF 2020-as programjába

A történeti korok, a közízlés, a közmorál mellett sok tényező alakította és alakítja az emberi testhez való viszonyunkat. A képzőművészetben korszakokon ível át és máig tart a test és testiség témájával foglalkozó alkotások históriája. Az egészséges és fiatal test a humán és univerzális szépség és harmónia szimbóluma lett. Nem csoda, hogy a fotográfiában is szinte azonnal megjelent a mezítelen test, a testiség különféle mozzanatait, vonatkozásait értelmező, elemző, prezentáló művek sora. A test reprezentációja - és minden, ami hozzá kapcsolódik - a mai napig érzékeny terület, a nemi és társadalmi szerepek, identitás- vagy morálváltozás mind tetten érhetők az alkotók témához való viszonyulásában.

A pályázatra olyan műveket várunk, amelyek nemcsak újraértelmezik, kitágítják a műfaji határokat, de igyekeznek érvényes válaszokat adni a testiség sokféle kortárs vonatkozására is.

A kiírók az eredeti ötleteket, a különleges megformálást és a friss műveket részesítik előnyben. Egyedi képeket, illetve a kiírásnak megfelelő sorozatokat egyaránt elfogadnak. Előnyben részesítik a máshol még be nem mutatott, friss műveket, illetve az elmúlt három évben született fotográfiákat.
A beküldött pályaművekből a fesztivál kurátorai, Somosi Rita és Szarka Klára választják ki a Budapest Fotó Fesztivál kiemelt eseményeként 2020. áprilisában a Kiscelli Múzeumban nyíló kiállításon szereplő képeket.

Pályázati feltételek:
- A kortárs vizuális művészet területén tevékenykedő alkotók pályázatát várjuk életkortól és nemzetiségtől függetlenül.
- A hagyományos fotográfiai munkák mellett, fotó installációkkal, digitális média és videó projektekkel is lehet jelentkezni.
- A pályázó vállalja, hogy az általa digitálisan beadott pályázat alapján a műtárgyat az általa leírt eredeti koncepció és installáció szerint kiállításra kész módon készíti el.
- Beadható alkotónként maximum 5 egyéni kép, és vagy 1, maximum 10 képből álló sorozat

Fotográfiák beadási paramétere:
A munkákat/képeket rövid szöveges bemutatóval és az alkotó rövid, szakmai önéletrajzával, névvel ellátott PDF-ben (maximum 10 MB) a következő e-mailcímre küldjék: bpfsubmit@gmail.com

Pályázati munkák beérkezésének határideje: 2019. október 11. 24:00 óra.
https://www.fotoshirek.hu/fotopalyazatok/#testkep

Hírek a Főoldalról


Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum