Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Szent Anna-díj
Kiíró:
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Határidő:
08/12/2020
Érvényes:
08/12/2020
Tárgymutató:
díj, Szent Anna
Pályázhat:
bárki
A kiíró(k) adatai
Szent Anna-díj

Nevelőszülőket lehet jelölni a Szent Anna-díjra

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tavaly alapította meg a Szent Anna Díjat, amelyet azok a nevelőszülők kapnak, akik kiemelkedően, magas színvonalon végzik munkájukat. munkájukat. A Szent Anna díjból évente hat adományozható, külön jutalmazzák azokat a nevelőszülőket, akik fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek, vagy fogyatékossággal élő fiatal felnőttet látnak el.

A jelöléseket augusztus 12-ig várja a Minisztérium az elismeres.szocat@emmi.gov.hu e-mail címre. A díjat november 12-én, a Szociális Munka Napján adják át.
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális Ügyekért Felelős Államtitkársága a "Befogadlak" című országjáró körúttal irányította rá a társadalom figyelmét a nevelőszülők áldozatos munkájára. Fontos cél, hogy a gyermekvédelmi rendszerben nevelkedő 23 ezer gyermek elsősorban nevelőszülői családokhoz kerüljenek, róluk jelenleg 5500 nevelőszülő gondoskodik. A nevelőszülői hivatás 2014 óta foglalkoztatási jogviszonynak minősül, 2020. január 1-étől pedig azok a nevelőszülők, akik kisgyermekekről gondoskodnak, nevelőszülői GYED-ben részesülnek.

https://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/szocialis-ugyekert-es-tarsadalmi-felzarkozasert-felelos-allamtitkarsag/hirek/neveloszuloket-lehet-jelolni-a-szent-anna-dijra20200713

Hírek a Főoldalról


Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum