Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Stratégiai tervezés - Képzés a Közélet Iskolájában
Kiíró:
Közélet Iskolája
Határidő:
11/15/2019
Érvényes:
11/15/2019
Tárgymutató:
képzés, stratégiai tervezés
Pályázhat:
bárki
A kiíró(k) adatai
Stratégiai tervezés - Képzés a Közélet Iskolájában

A jó csoportműködés alapja a közös társadalmi vízió lefektetése. Fontos, hogy egyértelmű célokat fogalmazzunk meg és legyen rövid, valamint hosszú távú terv ezeknek az eléréséhez. A stratégiai működés abban segít, hogy célirányosan működjön egy szervezet, hogy ledobja az kiüresedett, már terhes szokásokat, hogy fejlődjön és sikereket érjen el a csoport, és hogy motiváltak maradjanak a tagok. Ezeken a területeken igyekszik ez a képzés minél hatékonyabb segítséget nyújtani.
A kétnapos képzésen ilyen kérdésekre keresünk megoldásokat:
- Hogyan alkossunk szervezeti stratégiát? Mik az átlátható és hatékony működés gátjai?
- Milyen jelentősége van a társadalmi víziónak a tagok számára?
- Hogyan lehet a szervezet hosszú távú céljait követni a gyakorlatban?
- Hogyan csökkentsük a pályázati függőséget?

Kiket várunk?
Erre a képzésünkre érdekvédő szervezetek, önszerveződő közösségek és társadalmi mozgalmak képviselőit várjuk, akik szeretnék, ha a szervezetüknek lenne világos víziója rövid, közép és hosszú távú céljairól, és kidolgozott stratégiája ezeknek a céloknak az elérésére. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai, illetve ha egy szervezetet többen képviselnek a képzésen.

Miért gyere el?
- Ez egy gyakorlatorientált képzés, ahol már a két nap alatt jelentősen tudod fejleszteni a csoportod stratégiáját és megoldásokat találni a szervezeti problémákra
- Visszajelzéseket és válaszokat kaphatsz tapasztalt képzőktől
- Sokszínű és támogató csoport, akik hasonló helyzetben vannak, így egymást segítve terveznek és tanulnak
"Színvonalas, gyakorlatorientált szakmai képzés" - korábbi résztvevő

Mikor? 2019. november 29-30. (péntek-szombat) 10-18 óra

Hol? Auróra közösségi ház (Budapest 1084 Auróra utca 11.)

Jelentkezés és további információ az űrlapon (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSffTQkS_CdO3UU9MOWwOEYi09xt6gLMF4Wy0_JEDSK4u3CzSA/viewform) 2019. november 15-ig.

A képzést tartják:
Fernengel Ági: Szociológus, a Közélet Iskolája oktatási programfelelőse és képzője. Kritikai társadalomelmélettel, és állampolgári és politikai oktatással foglalkozik. A Deviszont Közösségi Tér társalapítója, ami újszerű állampolgári oktatási és kritikai pedagógiai program szakközépiskolásoknak.
Ivány Borbála: Jogász, a hajléktalan és lakhatási szegénységben élő emberek jogainak és érdekeinek érvényesítéséért dolgozó Utcajogász csoport egyik megalakítója. 2010 óta a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje, munkatársa, fogvatartottakkal való hatósági bánásmód vizsgálatával, diszkriminációs ügyekkel és a büntetőeljárásban terheltek jogainak érvényesítésével foglalkozik. A Közélet Iskolájában rendszeresen vezet stratégiai tervezéseket és képzéseket, kuratóriumi tag.
Udvarhelyi Tessza: Kulturális antropológus és környezetpszichológus, a Közélet Iskolája alapítója. Aktivista és érdekvédelmi tapasztalatait A Város Mindenkié csoportban szerezte, közel 20 éve dolgozik civil szervezetekkel és társadalmi mozgalmakkal, mélyen elkötelezett a társadalmi igazságosság mellett.
A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 20.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A képzés alatt ebédet, valamint szükség esetén gyermekfelügyeletet, utazási támogatást és szállást is biztosítunk. A képzés helyszíne fizikailag akadálymentesített.
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/474817096647883/
Kapcsolat: http://www.kozeletiskolaja.hu, kozeletiskolaja@gmail.com, 06209571610 (Fernengel Ági)

Hírek a Főoldalról


Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum