Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
A jogaid nem védik meg magukat! - Képzés az állampolgári jogokról
Kiíró:
Közélet Iskolája
Határidő:
09/18/2019
Érvényes:
09/18/2019
Tárgymutató:
képzés az állampolgári jogokról
Pályázhat:
bárki
A kiíró(k) adatai
A jogaid nem védik meg magukat! - Képzés az állampolgári jogokról

Mennyire ismered az állampolgári jogaidat és mennyire tudsz élni velük a gyakorlatban? Ezen a képzésen azokkal a jogokkal ismerkedünk meg, amelyek segítségével érvényt szerezhetsz érdekeidnek és formálhatod közösséged életét. A képzés során, felteheted majd a kérdéseidet és megtudhatod, milyen szervezetekhez fordulhatsz segítségért jogsértés esetén, illetve hogyan tudod megvédeni a jogaidat.
A kétnapos képzésen ilyen kérdésekre keresünk válaszokat:
- Mire jó és hogyan működik a demokrácia? Hogyan tehető jobbá?
- Milyen intézményekben hoznak politikai döntéseket Magyarországon?
- Hogyan szabad kritizálnod a polgármestert, és mit tehetsz, ha ezért hátrány ért?
- Hogyan tudhatod meg, mire költötte a közpénzt a helyi önkormányzat?
- Hová fordulhatsz, ha azért nem vettek fel egy munkahelyre vagy nem kapsz segélyt, mert roma vagy nő vagy, fogyatékkal élsz, esetleg büntetett előéleted van?

Miért gyere el?
- Gyakorlatban tapasztalt képzők
- Elméleti és gyakorlati tudás egyensúlya, könnyen érthető tananyag
- Interaktív, változatos módszerek
- Sokszínű, befogadó és tenni akaró csoport
"Ez a képzés megmutatta, hogy hogyan lehet a sokszor száraznak tűnő jogot kellemes, érthető köntösben, gyakorlatiasan átadni." - egy korábbi résztvevő

Kiket várunk?
Olyan önkénteseket, aktivistákat vagy a közösségi munka iránt érdeklődő embereket várunk, akik a társadalmi igazságosságért, a valódi demokráciáért, a környezet védelméért, a helyi lakosok vagy munkavállalók jogaiért vagy bármely kisebbségi csoport érdekeiért dolgoznak. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai. A képzésen való részvételhez előképzettség nem szükséges.
Mikor? 2019. október 5-6. (szombat-vasárnap) 10-18 óra
Hol? Miskolc, Martin Luther King Kollégium, Kiss tábornok utca 78.
Jelentkezés és további információ az űrlapon (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfIoQf4cyZCnlMy5Y78bQGOIcJhTObbGf9AzEfZpXwTUhcJkA/viewform) 2019. szeptember 18-ig.

A képzést tartják:
Dósa Mariann: A Közélet Iskolája társalapítója, doktori tanulmányait Társadalompolitika szakon végezte. Jelenleg Angliában él, ahol a közszférában oktatáspolitikával foglalkozik.
Szabó Attila: Jogász, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) Választási Jogi Programjának koordinátora. Két éve foglalkozik politikai szabadságjogok védelmével. Ez idő alatt elsősorban a választási részvételhez, az információszabadsághoz, a gyülekezési szabadsághoz és a szólásszabadsághoz kapcsolódó ügyekben nyújtott jogi segítséget a TASZ-hoz forduló polgároknak.
A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 20 000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A képzés alatt ebédet, valamint szükség esetén utazási támogatást és szállást is biztosítunk.
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/364998064175642/

Hírek a Főoldalról


Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum