Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Bíró András vers- és prózamondó verseny
Kiíró:
Szepes Gyula Művelődési Központ
Határidő:
05/20/2019
Érvényes:
05/20/2019
Tárgymutató:
vers- és prózamondás
Pályázhat:
általános és középiskolás diákok
A kiíró(k) adatai
Bíró András vers- és prózamondó verseny

A Szepes Gyula Művelődési Központ a korábbi évek hagyományához hasonlóan 2019-ben is meghirdeti a Bíró András vers- és prózamondó versenyt általános és középiskolás diákok számára. A verseny elsősorban érdi diákoknak szól, de természetesen Érd környékéről, a környező településekről is szívesen fogadjuk a jelentkezőket.

A verseny kiváló fórumot teremt a szereplésre és a megmérettetésre. Célja a magyar irodalom értékeinek megismertetése, a szép és igényes magyar beszéd szépségeinek megszerettetése.
A versenyre egy szabadon választott 20. századi vagy kortárs magyar szerző versével, prózájával vagy annak egy részletével lehet jelentkezni.

A zsűri három korcsoportban (7-10, 11-14 és 15-18 évesek) hallgatja meg a jelentkezőket.
Az értékelésnél fontos szerepet kap, hogy milyen a fellépő előadásmódja, kiejtése, s hogy az előadott mű illik-e a versmondó egyéniségéhez, illetve korához. A verseny végén a díjazottak oklevelet és könyvjutalmat vehetnek át a zsűritől.

Nevezési díj nincs!

Kérjük, hogy a kiválasztott mű időtartama ne haladja meg az 5 percet.

A verseny időpontja: 2019. május 24. (péntek) 14 óra
Helyszín: Szepes Gyula Művelődési Központ (Érd, Alsó u. 9.)

A jelentkezés módja: a kitöltött, aláírt jelentkezési lap elküldése a cseke.gabriella@szepesmk.hu e-mail címre vagy postai úton elküldve a Szepes Gyula Művelődési Központ, 2030 Érd, Alsó u. 9. címre.
Jelentkezési határidő: 2019. május 20.

A jelentkezési lap a Szepes Gyula Művelődési Központ honlapján (https://www.szepesmk.hu/index.php/esemenyek/item/376-biro-andras-vers-es-prozamondo-verseny) letölthető, illetve a cseke.gabriella@szepesmk.hu e-mail címen vagy személyesen a művelődési központban (Érd, Alsó u. 9.) is igényelhető.

Hírek a Főoldalról


Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum